Vaccinatiemiddag

Op donderdag 11 oktober organiseren wij een vaccinatiemiddag bij Sporthal de Driesprong aan de Marijkesingel 20 in Barendrecht. We vaccineren van 13.00 tot 14.30 uur en van 14.45 tot 16.30 uur. De kinderen of hun ouders/ verzorgers ontvangen een uitnodigingsbrief.

MenACWY
Op deze middag wordt het nieuwe MenACWY vaccin gegeven aan kinderen geboren tussen 1 mei en 31 december 2004. Sinds enkele jaren neemt in Nederland het aantal gevallen van Meningokokken W-ziekte toe. Daarom is de meningokokken C-vaccinatie in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) per 1 mei 2018 vervangen door een vaccinatie die beschermt tegen de typen A, C, W en Y. Naast de kinderen van 14 maanden die we al vanaf 1 mei vaccineren met het nieuwe, vervangende vaccin MenACWY, krijgen ook tieners geboren tussen 1 mei en 31 december 2004 de vaccinatie nu aangeboden. In 2019 komen alle kinderen die geboren zijn in 2005 in aanmerking voor de vaccinatie. Hier vind je meer informatie.

HPV
Meisjes die dit jaar 13 worden, ontvangen de vaccinatie tegen het baarmoederhalskankervirus (HPV). De afkorting HPV staat voor humaan papillomavirus, het virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken. Twee HPV-varianten veroorzaken zo’n 70% van alle gevallen van baarmoederhalskanker. Hiertegen kunnen meisjes zich laten inenten. Er zijn twee prikken nodig om zo goed mogelijk beschermd te zijn. Omdat het vaccin niet tegen alle typen baarmoederhalskanker beschermt, blijft het belangrijk dat de meisjes later als zij 30 jaar en ouder zijn ook meedoen met het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker: het uitstrijkje. Het uitstrijkje is een aanvulling op de HPV-vaccinatie.

Informatievideo HPV:

Website
Voor kinderen is een vaccinatie best spannend. Daarom hebben wij speciaal voor hen de website www.eenprikzogepiept.nl ontwikkeld. Kinderen en jongeren kunnen op deze plek veel informatie vinden over de vaccinatie. Voor ouders hebben wij deze themapagina ontwikkeld over vaccineren.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Het Centrum voor Jeugd en Gezin speelt een rol in het gezond en veilig opgroeien in de regio Rijnmond. Het uitvoeren van de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma is een van onze basistaken. Wij nodigen alle kinderen met de juiste leeftijd hiervoor persoonlijk uit. Komt het voorgestelde moment niet uit dan kun je altijd uitwijken naar een andere priklocatie; er is altijd een priklocatie in de buurt en de vaccinaties zijn gratis. Kijk voor alle data en locaties op www.eenprikzogepiept.nl.

Twijfels of vragen?
Heb je als ouder vragen of twijfels over vaccineren in het algemeen of de genoemde vaccinaties, neem dan contact met ons op via 010 – 20 10 110. Onze professionals gaan altijd graag met je in gesprek.

Vind je de informatie op deze pagina interessant?

Heb je een vraag aan ons? Geef dan je mailadres en/of telefoonnummer door zodat we met jou in contact kunnen komen.