Nieuws & Agenda

Al vanaf de brugklas is de regelmatige afwezigheid van Carmen op school een probleem, maar steeds opnieuw weet ze aan de leerplicht te ontsnappen. Een dagje vrij hoort er ook bij. ‘Als ik mijn diploma haal, dan maakt het toch niks uit’, zegt ze.

Lees verder

Oudere Berichten

Energiedrank wordt vaak onbewust gekocht: ‘Leg het bij de koffie in het schap’

De laatste tijd is er veel in het nieuws over energiedranken. Supermarkten Aldi en Lidl gaan stoppen met het verkopen van deze dranken aan kinderen onder de 14 jaar. ‘Een goed begin, maar het belangrijkste is dat ouders en kinderen zich bewust worden van de gevaren van energiedranken’, zegt jeugdarts Inge Moorman. ‘Energiedranken worden vaak onbewust gekocht omdat ze bij de frisdranken in het schap liggen.’

Lees verder
Shantala babymassage

Shantala babymassage is een liefdevolle ontspanningsmassage die de band tussen ouder en kind versterkt. Het kan door de ouder(s) gegeven worden en is een fijne en mooie manier van contact maken en elkaar aandacht geven. Ouder(s) leren door de massage de lichaamstaal van hun baby beter begrijpen en de baby voelt zich veilig bij hen

Lees verder
De week van… José Verhoeven

Met De week van… nemen onze professionals jou een week lang mee naar hun werk. Deze week vlogt jeugdverpleegkundige José Verhoeven. Ze neemt de vlogcamera mee naar een huisbezoek en laat zien hoe de consulten eraan toegaan achter de schermen.

Lees verder
Fijn en veilig de zomer door

Het is warm in Nederland! Dat vraagt om extra maatregelen, voor jezelf én voor je kind. Vooral de allerkleinsten hebben het soms zwaar te verduren in de maanden die gaan komen. Hoe houd je je kind beschermd tegen de invloeden van zon en zee? En hoe houd je tegelijkertijd je eigen hoofd koel? Jeugdverpleegkundige Gurine Gerard geeft tips.

Lees verder
Sorry lieverd, wát zeg je?

Is je kind slecht verstaanbaar of maakt hij onlogische zinnen? Zijn er vaak misverstanden of zelfs ruzies met klasgenootjes? Of is je kind erg stil en praat hij niet graag? Misschien is er sprake van een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Een TOS is een neurobiologische stoornis waardoor taal minder goed wordt verwerkt in de hersenen. Ongeveer 5 procent van de kinderen heeft er last van. Benieuwd of jouw kind ook een TOS heeft? Jeugdarts Sharita Marapin vertelt waar je op kunt letten.

Lees verder
Vorige123Volgende