Bekijk onze cursussen en trainingen

Brugklastraining

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een grote stap. Voor sommige kinderen is dit extra spannend. Bijvoorbeeld omdat ze moeite hebben om voor zichzelf op te komen, weinig zelfvertrouwen hebben en/of weinig weerbaar zijn. De brugklastraining bereidt leerlingen uit groep 8 voor op het middelbaar onderwijs. Het accent ligt op weerbaarheid en assertiviteit; relaxed en […]

Denken+doen=durven

Denken+doen=durven is een groepsbehandeling voor kinderen van 8-12 jaar die aanhoudend bang zijn voor situaties die niet gevaarlijk zijn. Er is sprake van te grote angsten of zorgen en deze angsten belemmeren de kinderen in hun dagelijks leven. Training start op 17 mei in Ridderkerk.

Online cursus: Puberchallenge

Hoor jij jezelf wel eens zeggen dat je huis geen hotel is? Of zie je af en toe rollende ogen, hoor je diepe zuchten en dichtslaande deuren? Dan is de kans groot dat er een puber bij je in huis woont. Voor alle (toekomstige) puberouders en -verzorgers organiseren wij een paar keer per jaar de Puberchallenge, een gratis online pubercursus.

Inloopspreekuur

Wekelijks organiseert CJG Barendrecht een inloopspreekuur waar je terecht kunt met al je vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden. Daarnaast kun je altijd een afspraak maken met de pedagoog of binnenlopen bij de lactatiekundige.

Hoog sensitieve kinderen

Sommige kinderen zijn sensitiever dan anderen. Hun zintuigen staan altijd op ‘scherp’ en ze raken gemakkelijk overprikkeld. Voor deze kinderen van 8 tot en met 12 jaar bieden wij een training aan. In 7 bijeenkomsten van 1 uur leren ze onder meer hun emoties benoemen, ontspannen en concentreren.

Faalangstreductietraining

Steeds vaker hebben kinderen in de basisschoolleeftijd last van faalangst. De druk op kinderen wordt groter en niet iedereen kan daar goed mee omgaan. Gezonde spanning werkt mee aan een goede prestaties. Een teveel aan spanning kan juist averechts werken. Voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar met faalangst bestaat de faalangstreductietraining. Kinderen leren in 6 bijeenkomsten hoe ze kunnen omgaan met faalangst.

Sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining (6-8 jaar)

Meedoen met het sociale verkeer valt niet altijd mee. Sommige kinderen staan niet zo stevig in hun schoenen of vinden het lastig om op een goede manier contacten te leggen en te onderhouden. Voor deze kinderen is de Sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining (SoVa) ontwikkeld.

Sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining (9-12 jaar)

Deelname aan het sociale verkeer valt niet altijd mee. Sommige kinderen staan niet zo stevig in hun schoenen of vinden het lastig om op een goede manier contacten te leggen en te onderhouden. Voor deze kinderen is de Sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining (SoVa) ontwikkeld. In 6 lessen groeit het zelfvertrouwen van je kind en ontwikkelt hij vaardigheden om zich staande te houden in het contact met andere kinderen. Per cursus is er ruimte voor 8 tot 10 kinderen.