Bekijk onze cursussen en trainingen

Dag luier, hallo potje!

Dag luier, hallo potje! Het is een belangrijke mijlpaal voor je kind zijn ontwikkeling: zindelijk worden. CJG Ridderkerk organiseert dinsdag 2 oktober een themabijeenkomst zindelijkheid. Is je kind tussen 1,5 en 4 jaar oud, dan ben je van harte welkom. Tijdens deze bijeenkomst vertelt een jeugdverpleegkundige over zindelijkheidsfeiten en -fabels en de belangrijkste do’s en […]

KIES: kinderen en echtscheiding

Wanneer ouders gaan scheiden of net gescheiden zijn, ontstaat voor kinderen een nieuwe situatie. Tijdens de cursus Kinderen In Echtscheiding Situaties (KIES) leren kinderen van 6 tot en met 13 jaar met deze nieuwe situatie om te gaan, en de scheiding te verwerken.

Denken+doen=durven

Denken+doen=durven is een groepsbehandeling voor kinderen van 8-12 jaar die aanhoudend bang zijn voor situaties die niet gevaarlijk zijn. Er is sprake van te grote angsten of zorgen en deze angsten belemmeren de kinderen in hun dagelijks leven. Training start op 29 augustus 2018 in Ridderkerk.

Hoog sensitieve kinderen

Sommige kinderen zijn sensitiever dan anderen. Hun zintuigen staan altijd op ‘scherp’ en ze raken gemakkelijk overprikkeld. Voor deze kinderen van 8 tot en met 12 jaar bieden wij een training aan. In 7 bijeenkomsten van 1 uur leren ze onder meer hun emoties benoemen, ontspannen en concentreren.

Faalangstreductietraining 9-12 jaar

Steeds vaker hebben kinderen in de basisschoolleeftijd last van faalangst. De druk op kinderen wordt groter en niet iedereen kan daar goed mee omgaan. Gezonde spanning werkt mee aan een goede prestaties. Een teveel aan spanning kan juist averechts werken. Voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar met faalangst bestaat de faalangstreductietraining. Kinderen leren in 6 bijeenkomsten hoe ze kunnen omgaan met faalangst.

Sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining (9-12 jaar)

Deelname aan het sociale verkeer valt niet altijd mee. Sommige kinderen staan niet zo stevig in hun schoenen of vinden het lastig om op een goede manier contacten te leggen en te onderhouden. Voor deze kinderen is de Sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining (SoVa) ontwikkeld. In 6 lessen groeit het zelfvertrouwen van je kind en ontwikkelt hij vaardigheden om zich staande te houden in het contact met andere kinderen. Per cursus is er ruimte voor 8 tot 10 kinderen.